گروه علوم تجربي زرين دشت

گروه علوم تجربي زرين دشت
ارايه مطالب علمي- نمونه سوال - آزمايش جالب-علوم راهنمایی و ... 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب

شگفتیهای رعد و برق یا صاعقه

دوستان، آیا تا به حال در یک روز ابری به آسمان نگریسته اید؟ هنگامی که رعد و برق شدید، آسمان را روشن می کند و یا تاکنون شنیده اید که رعد و برق جان انسانی را گرفته باشد؟
به راستی رعد و برق چیست؟
از جمله پدیده های آفاقی و شگفت انگیز که انسان در اثر تکرار و آشنایی روزمره آن را ساده و عادی فرض می کند و آن را منسوب به طبیعت می داند، رعد و برق یا صاعقه است که همه افراد بشر با آن آشنایی دارند و در طول عمر خود بارها مشاهده کرده و می کنند مخصوصاً در فصل بهار که رعد و برق و باران زیاد است. پروردگار عالم رعد و برق را از نشانه های عظمت و قدرت لایزال خود یاد کرده و می فرماید: از نشانه های او این است که برق را به شما نشان می دهد که هم مایه ترس است و هم مایه امید و از آسمان آبی فرو می فرستد که زمین را بعد از مردن به وسیله آن زنده می کند و در این نشانه هایی است برای کسانی که عقل خود را به کار می گیرند.
اما برقی که از قطعات ابر به وجود می آید با درخشندگی خاص خود و صدای مهیب رعد که از آن بر می خیزد گاهی انسان را به وحشت می اندازد. ترس و وحشتی که از آن ناشی می شود اگر طوری باشد که بیشتر مردم بترسند نماز آیات واجب می شود و ترس و اضطراب از خطرات دیگر آن مثل آتش سوزی هم گاهی وجود دارد. کسانی که هنگام رعد و برق در بیابان و راه هستند ممکن است صاعقه به آنها برخورد کند و جان خود را از دست بدهند در این حالت انسان باید به زیر درختی، کنار دیواری یا پناهگاهی برود و یا حتی در یک گودالی دراز بکشد.

آبیاری

برق ها معمولا حرارت فوق العاده زیاد، گاه در حدود 15 هزار درجه سانتیگراد تولید می‌کنند و این حرارت کافی است که مقدار زیادی از هوای اطراف را بسوزاند و در نتیجه فشار هوا فورا کم شود و می‌دانیم در فشار کم ، ابرها می‌بارند و به همین دلیل غالبا بعد از جهش برق رگبارهایی شروع می‌شود و دانه‌های درشت باران فرو می ریزند. از این رو برق در واقع یکی از وظایفش آبیاری است. 

                                             

سمپاشی

هنگامی که برق با آن حرارتش آشکار می‌شود، قطرات باران با مقداری اکسیژن اضافی ترکیب می‌شوند و آب سنگین یعنی آب اکسیژنه (H2O2) ایجاد می‌کنند و هنگام بارش تخم آفات و بیماری های گیاهی را از میان می‌برد و در واقع عمل سمپاشی انجام می‌دهد. هر سال که رعد و برق کم باشد آفات گیاهی بیشتر است! 

 تغذیه و کود رسانی

قطرات باران بر اثر برق و حرارت شدید ، ترکیب اسید کربنی پیدا می‌کنند و به هنگام پاشیده شدن بر زمین و ترکیب باخاک یک نوع کود مؤثر گیاهی می‌سازند و گیاهان از این طریق تغذیه می‌شوند. بعضی از دانشمندان گفته‌اند مقدار کودی که در یک سال از مجموع برق های آسمان در کره زمین بوجود می‌آید دهها میلیون تن است، که رقم فوق العاده بالایی می‌باشد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

[ چهار شنبه 21 دی 1390برچسب:, ] [ 23:33 ] [ خاجو ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

بانك سوال نوبت اول و نوبت دوم علوم اول - دوم و سوم راهنمايي - آزمايشهاي مكمل كتاب - مطالب علمي و جواب پرسشهاي كتاب علوم تجربي راهنمايي
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 123
بازدید هفته : 149
بازدید ماه : 250
بازدید کل : 72081
تعداد مطالب : 258
تعداد نظرات : 41
تعداد آنلاین : 1


Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت






<-PostTitle->